Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Jos et löydä apua alta, laita kysymyksesi osoitteeseen: info@promootio2021.fi

Oletteko varautuneet promootion järjestelyissä koronavirus-poikkeustilanteeseen?

Toimikunta seuraa tilannetta aktiivisesti yhdessä tiedekunnan kanssa ja otamme sen huomioon tilaisuuden järjestelyissä.

Kuka voi osallistua promootioon promovoitavana henkilönä?

Promootioon voi osallistua kuka tahansa Helsingin yliopiston valtiotieteellisestä tiedekunnasta maisteriksi tai tohtoriksi valmistunut, jota ei ole aikaisemmin promovoitu. Aikaisemmin valtsikassa promovoidut voivat halutessaan osallistua osaan promootiotapahtumista, kts. lisää alempana.

Olen jo kertaalleen osallistunut promootioon. Voinko osallistua uudelleen?

Promootioon voi osallistua promovendina vain kerran suoritettua tutkintoa kohden. Akateeminen arvo myönnetään promootiossa vain kerran. Halutessasi voit osallistua osaan promootiotapahtumista, katso tarkemmin vastaus kysymykseen ”Minut on jo promovoitu, mutta haluaisin osallistua promootioon uudelleen. Onko tämä mahdollista?”

Arvioin olevani riemumaisteri tai tohtori. Miten voin osallistua vuonna 2022?

Olet lämpimästi tervetullut jokaiseen promootiotapahtumaan, arvoisa riemumaisteri tai -tohtori! Lähetämme kaikille vuonna 1971 promovoiduille maistereille ja tohtoreille henkilökohtaisen kutsun vuoden 2022 promootioon. Tämän kevään promootiossa 50 vuotta sitten promovoiduille myönnetään riemumaisterin tai riemutohtorin arvonimi.

Milloin minun pitää viimeistään palauttaa maisterintutkielmani tarkastukseen, jotta voin osallistua promootioon?

Suosittelemme vahvasti, että palautat maisterintutkielmasi viimeistään 8.3.2022, jotta se voidaan arvioida tiedekuntaneuvoston kokouksessa 12.4.2022

Milloin minun pitää viimeistään valmistua, jotta voin osallistua?

Kaikki tutkintoon vaadittavat opinnot tulee olla suoritettuna ja tutkintotodistuspyyntö jätettynä xx mennessä. Olethan erikseen yhteydessä gratistoihin (ks. yhteystiedot), mikäli valmistumisesi viivästyy.

Miten voin ilmoittautua tilaisuuteen?

Ilmoittautuminen alkaa tammi-helmikuussa 2022. Tarkemmat tiedot ilmoittautumisesta päivitetään verkkosivuille syksyllä 2021.

Mikä on matrikkeli ja miksi siihen kerätään tietoja?

Matrikkeli on promovendien listaus, joka toimii myös virallisena kutsuna promootioon. Matrikkeli sisältää promootion ohjelman sekä promovendien henkilötiedot. Matrikkeli on se muistijälki, jota valtiotieteellisestä valmistuneista jää, siksi tietojen täyttäminen on tärkeää.

Voinko osallistua vain osaan juhlallisuuksista?

Promootiojuhlallisuuksista vain itse aktiin osallistuminen on välttämätöntä, mutta kaikkiin juhlallisuuksiin osallistumista suositellaan lämpimästi, sillä promootio on hyvin kokonaisvaltainen ja vähitellen osallistujaansa kehittävä kokemus.

Voinko osallistua promootioon ilman seuralaista?

Voit toki. Promootioon osallistuu runsaasti avecittomia promovendeja, joten seuraa kyllä riittää.

Kenet voin valita seuralaisekseni?

Seuralaisen ei tarvitse olla promovendin puoliso, eikä seuralaisen valintaa ole muutenkaan rajoitettu millään lailla. Emme kuitenkaan suosittele alaikäisen seuralaisen ottamista mukaan.

Voiko Valtsikan 2022 promootioon ilmoittautua poissaolevana?

Kyllä voi, tiedotamme mahdollisuudesta tarkemmin ilmoittautumisen avautumisen yhteydessä.

Kuinka pukeudun promootion juhlatilaisuuksiin?

Yksityiskohtaiset pukeutumisohjeet löydät pukeutumisohjeista ja pukeutumisohjetaulukosta (sisällöt tulossa). Promootiotilaisuudet ovat pääasiassa juhlatilaisuuksia, joissa pukeudutaan joko frakkiin tai pitkään iltapukuun. Frakkia pidetään tilaisuudesta riippuen joko mustan tai valkoisen liivin kera. Iltapuku on tohtoripromovendeillä on musta ja maisteripromovendeillä valkoinen. Miekanhiojais- ja seppeleensitojaispäivänä pukukoodiin kuuluu värikäs polvipituinen tai täyspitkä puku. Lisäksi muutamassa tilaisuudessa käytetään ylioppilaslakkia. Tohtoripromovendeillä tulee olla tohtorinhattu ja miekka. Promootioon osallistuvien tohtoreiden (tohtoripromovendit) kannattaa tilata nämä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Asusteiden toimitusaika voi olla useita kuukausia.

Pääsevätkö läheiseni seuraamaan promootiota?

Promootioaktiin ja -jumalanpalvelukseen tai tunnustuksettomaan tilaisuuteen varataan tilaa promovendien omaisille. Todennäköisesti aktia saa tulla seuraamaan vähintään kaksi promovendin omaista avecin lisäksi.

Onko valokuvaus ja videokuvaaminen sallittua promootiojuhlallisuuksien aikana?

Promootioaktin, jumalanpalveluksen ja tunnustuksettoman tilaisuuden aikana kaikenlainen tallentaminen on kielletty. Ammattikuvaajat tallentavat tilaisuudet, ja heidän kuvaamansa materiaali on kaikkien promovendien saatavilla promootion jälkeen.

Vakaumukseni takia en halua osallistua promootiojumalanpalvelukseen. Kuinka toimin?

Jumalanpalveluksen lisäksi järjestetään tunnustukseton tilaisuus. Tarkemmat tiedot tilaisuudesta lähetetään promootioon ilmoittautuneille.

Voinko osallistua promootiotanssiaisten tansseihin, vaikka en pääsekään osallistumaan tanssiharjoituksiin?

Harjoituksiin osallistuminen on pakollista, mikäli aiot osallistua esitettäviin tansseihin (tohtoripoloneesi ja maisterifranseesi). Yleisölle tarkoitettuihin tansseihin voi sen sijaan osallistua, vaikka ei olisikaan käynyt harjoituksissa. Yleisölle tarkoitetut tanssit ovat vanhoja tansseja.

Minut on jo promovoitu, mutta haluaisin osallistua promootioon uudelleen. Onko tämä mahdollista?

Aikaisemmissa valtiotieteellisen tiedekunnan promootioissa promovoidut henkilöt ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan akti-illallisille ja / tai promootiotanssiaisiin. Ilmoittautuminen näihin tilaisuuksiin alkaa maalis-huhtikuussa 2022, jolloin ilmoittautua voi verkkolomakkeella tai suoraan promootiosihteerille. Tarkempia tietoja tilaisuuksista ja ilmoittautumisesta verkkosivuilla maalis-huhtikuussa 2022.