Kun koronaeristyksen aika väistyy, on aika juhlia!

Viime keväänä ei ollut mahdollista järjestää valtiotieteellisen tiedekunnan promootiota, mutta keväällä 2022 promootio todella koittaa.

Mikä ihmeen promootio? Promootio on yliopistollisen opiskelun juhlava päätös, jossa maisterit ja tohtorit eli promovendit saavat oikeuden käyttää akateemisen arvon merkkejä, eli maisterinsormusta ja laakeriseppelettä sekä tohtorinhattua ja -miekkaa. Promootioon voivat osallistua kaikki valtiotieteellisestä tiedekunnasta valmistuneet maisterit ja tohtorit, joiden tutkinto on hyväksytty ennen aktipäivää.

Suomen ensimmäinen promootio järjestettiin Turun akatemian filosofisessa tiedekunnassa vuonna 1643, ja perinne on jatkunut katkeamattomana koko yliopistohistorian ajan. Koronakriisi laittoi Helsingin yliopiston promootiot reiluksi vuodeksi tauolle, mutta ei onnistunut hävittämään perinnettä!

Laita siis jo nyt kalenteriisi 19.5–21.5.2022 ja 13.5.2022. Ilmoittautuminen promootioon aukeaa tammi–helmikuussa 2022. Seuraamalla promootion sosiaalisen median kanavia saat ajankohtaista tietoa juhlien järjestelyjen etenemisestä ja ilmoittautumisen aukenemisesta.

#valtsikanpromootio2022

Seuraa promootiota somessa:
Facebookissa
Instagramissa

P. S. Jos haluat mukaan järjestämään promootiota, vapaaehtoisista koostuvassa promootiotoimikunnassa on vielä tilaa. Laita viestiä info@promootio2021.fi ja tule mukaan tekemään!

Leave a Comment